Select Page

Archeologe werd aangevallen door demonen tot ze Jezus ontmoette

Archeologe Jennifer Guetta beoefende kabbala, werd aangevallen door demonen tot ze Jezus ontmoette: “Toen we Zijn Naam noemden, veranderde alles” Tirza de Jong Revive.nl 16 november 2022

De in Nederland opgegroeide Joodse archeologe Jennifer Guetta raakte zo diep verstrikt in de demonische Joodse mystiek van kabbala dat ze elke nacht werd aangevallen door demonen. Geen therapie of psychiater kon haar helpen. Toen ontmoette ze Jezus Die haar de waarheid liet zien en haar bevrijdde. Jennifer deelt haar bijzondere getuigenis in het programma It’s Supernatural van Sid Roth.

Jennifer Guetta groeide op in Nederland, maar toen ze 9 was, scheidden haar ouders, hertrouwde haar moeder en verhuisden ze naar de Verenigde Staten. Toen Jennifer 11 was, kwam het hele gezin tot geloof. Jennifer wilde de waarheid achter de Bijbel ontdekken en verhuisde op 17-jarige leeftijd terug naar Nederland waar ze Bijbelse archeologie begon te studeren.

“In die tijd op de universiteit raakte ik langzaamaan betrokken bij Bijbelkritiek. Ik ben mijn geloof eigenlijk helemaal kwijtgeraakt door Bijbelkritiek, theologie en alles wat we leerden”, vertelt ze.  Later ontmoet Jennifer haar Israëlische echtgenoot in Nederland en samen verhuizen ze naar Israël waar ze van het leven genieten. Tot ze in september 2012 ineens een dame ontmoeten met de naam Lily.

Geheimen van de kabbala
“Op een dag ontmoetten we de achterkleindochter van een van de grootste kabbalisten en we hadden haar voor een dag bij ons thuis uitgenodigd. We vonden het geweldig om zo iemand te ontmoeten”, vervolgt Jennifer. “Kabbala is geen religie, maar een intellectuele leer over de geestelijke wereld, oorspronkelijk gebaseerd op de Thora en de Bijbel, maar het kwam uit Babylon. Later werd het getransformeerd door de rabbijnen. In deze tijd wordt het gecombineerd met het hindoeïsme en het boeddhisme. Kabbala betekent in het Hebreeuws ontvangen; je ontvangt ‘geheimen van de geestelijke wereld’. We kregen les van een van de grootste kabbalisten in Israël. Het geheim is: je krijgt toestemming en dan ontdek je de verkeerde kant van de geestelijke wereld.

Het eerste wat Lily aan mijn deur zei, was: ‘Heb ik toestemming om hier te zijn?’ Ik dacht: ‘Wauw, wat een aardige dame’. Wij zijn wetenschappers en waren erg naïef, we geloofden niet in de geestelijke wereld. We dachten dat het kwaad slechts relatief is. Lily kwam de geheimen van de kabbala onderwijzen.

Toen ze het huis binnenkwam, vroegen we haar naar de geheimen waar ze het over had en in plaats van geheimen begon ze kaarten op tafel te leggen en mensen aan hun kaarten te koppelen. Toen ging ze door mijn huis en vroeg toestemming voor elk klein ding: de wasmachine, de telefoon, enz. Het was toestemming die hardop werd uitgesproken . Ik dacht: dit is raar.

Ze verbleef drie maanden in mijn huis en dat was een heel moeilijke tijd. We kwamen er later achter dat het heel demonisch was. Er begonnen vreemde dingen te gebeuren. In het begin ging het allemaal om liefde, maar op een gegeven moment begon ze zich vreemd te manifesteren en te raar te reageren. Op een keer noemde ik de Naam van Jezus en op dat moment barstte er iets in haar los en ze raakte in paniek. Ik weet nu dat het een demon was die zich manifesteerde.”

Telefoontje
Dan krijgt Jennifer ineens een telefoontje van haar zus in Amerika. “Mijn zus had een droom en belde ons op. Ze vertelde dat ze de naam van de mensen wist en zei: ‘Ze zijn niet wie ze zeggen dat ze zijn. Zet hen je huis uit’. Mijn zus vervolgde: ‘Maar maak je geen zorgen, want je gaat een boek schrijven en je gaat Jezus’ Naam beroemd maken in de toekomst, want dat is wat ik droomde’. Ik dacht: dus niet.

Daarna gebeurden er veel enge dingen en de Heer opende mijn ogen voor de geestelijke wereld. Ik had dromen en kon zien wat er zich afspeelde. God liet me in een droom zien dat Lily bezeten was door een macht die over andere demonen heerste. Mijn man kon in de geestelijke wereld zien en zag de hele tijd een donkere figuur om Lily heen. We wisten alleen niet hoe we van haar af moesten komen. Eindelijk, vanwege de dromen, had ik de moed om haar het huis uit te zetten. We vonden een andere plek voor haar.”

Strijden tegen machten en krachten
Maar nadat Lily was vertrokken, werd het probleem pas echt groot, herinnert Jennifer zich. “Toen viel ze ons geestelijk aan. Ze had overal toestemming voor, ze had al haar kaarten door ons hele huis gelegd. Elke kaart was een magneet voor een andere demon. De week na haar vertrek werden we aangevallen door een bovennatuurlijke kracht. We streden letterlijk tegen machten en krachten en we wisten niets over Jezus. We voelden Lily letterlijk terugkomen, maar we zagen haar niet. We wisten niet wat we moesten doen. Ze viel ons van alle kanten aan.”

Jennifer en haar man doen er alles aan om vrij te komen. “Iemand zei tegen ons: ‘Je moet deze demonen uitdrijven in de Naam van Jezus’. We hadden zoiets van: ‘Je maakt een grapje zeker’. Maar we waren wanhopig; we sliepen ‘s nachts niet, omdat we elke nacht werden aangevallen. Eindelijk realiseerden we ons dat we de contracten moesten verbreken. We maakten een contract op, noteerden de namen van de betrokken personen en verbraken elke toestemming. We noteerden alles waar Lily toestemming voor had gevraagd.

We riepen Hem aan en de demonen stopten. Ze konden ons niet meer van binnenuit aanvallen.”

We schreven het uit en om 12 uur ‘s nachts lazen we het hardop voor en ondertekenden we het in de Naam van de God van Israël en in de Naam van Jezus. Wij dachten: in de Naam van Jezus – voor het geval dat. Op het moment dat we Zijn Naam noemden, veranderde alles. We riepen Hem aan en de demonen stopten. Ze konden ons niet meer van binnenuit aanvallen. Wij waren vol ontzag en zeiden: ‘Wie is Jezus, hoe komt het dat demonen naar Hem luisteren? Leeft Hij?’

Op dat moment realiseerden we ons dat Jezus echt uit de dood was opgestaan en werden we ons bewust van de waarheid van Kolossenzen 2:14 waar staat dat Hij het handschrift uitwiste dat tegen ons gericht was, dat Hij ervoor betaalde met Zijn bloed en het aan het kruis nagelde en dat daardoor de toestemmingen die wij gedaan hadden, verbroken hadden kunnen worden.

Op het moment dat we Jezus aanriepen, was het verschil ook dat we niet meer alleen waren. Het duurde lang voordat we er helemaal los van waren, het was niet meteen klaar. Maar Jezus kwam met zijn legers van engelen en begon ons te beschermen, ons te helpen en ons te leren wat we moesten doen.”

Bekijk het hele getuigenis van Jennifer in de video hieronder